The 4th Neutron and Muon School and MIRAI PhD School 2019 The 4th
Neutron and Muon School
&
MIRAI PhD School 2019

Program

Time-table of The Neutron and Muon School

Time table

Venue

Ibaraki Quantum Beam Research Center (IQBRC) 2F Conference Room

28th Oct.

9:00-9:30Registration
9:30-9:40Opening Remarks
K. Kakurai
10 min
9:40-10:00Welcome & Overview of J-PARC
N. Saito
20 min
10:00-11:30Introduction to Neutron Science
A. Matic
90 min
11:45-12:30Introduction to JRR-3 and J-PARC
T. Kanaya
45 min
12:30-13:30Lunch60 min
13:30-15:00Introduction to Muon Science
K. Shimomura
90 min
15:15-16:55Neutron and Muon Production
Y. Kiyanagi & N. Kawamura
100 min
17:00-18:30Safety Education90 min
18:30Welcome reception

29th Oct.

9:00-10:30Neutron Diffraction
N. Matsubara
90 min
11:00-12:30Neutron Reflectometry
B. Hjorvarsson
90 min
12:30-13:30Lunch60 min
13:30-15:15J-PARC Tour105 min
15:30-17:00Muonic X-ray
K. M. Kubo
90 min
17:15-18:45Muon Spin Rotation/Relaxation (┬ÁSR)
T. Adachi
90 min
18:45Dinner

30th Oct.

9:00-10:30Inelastic and Quasi-elastic Neutron scattering
T. Masuda
90 min
11:00-12:30Small Angle Neutron Scattering
E. Blackburn
90 min
12:30-13:30Lunch60 min
13:30-15:00Neutron Imaging
T. Kamiyama
90 min
15:15-18:00Elevator Pitch Presentation + Poster Session165 min
18:00Dinner

31st Oct.

9:00-10:00Science Seminar
M. Mansson
60 min
10:00-12:00Hands-on Experiment120 min
12:00-13:00Lunch60 min
13:00-18:00Hands-on Experiment300 min
18:00Dinner

1st Nov.

9:00-12:00Hands-on Experiment180 min
12:00-13:00Lunch60 min
13:00-18:00Hands-on Experiment300 min
18:00Dinner

2nd Nov.

9:00-10:00Preparation Hands-on Presentation60 min
10:00-12:00Hands-on Presentation120 min
12:00-13:00Lunch60 min
13:00-14:30Hands-on Presentation90 min
14:30-15:00Closing30 min